Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tesisler Şube Müdürlüğünün asli görevlerinden biri yasal düzenlemelerle uyumlu olarak gıda güvenliğinin sağlandığı ortamlarda Karabük Üniversitesi öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin sağlıklı, dengeli, kaliteli ve lezzetli beslenmelerini sağlamaktır. Ayrıca üniversitemize bağlı olarak hizmet veren kantin, çay ocağı ve sosyal yaşam merkezinde bulunan işletmelerin gıda güvenliğine uygunluğu da şube müdürlüğümüz tarafından denetlenmektedir.
MUTFAKLAR
· Sosyal Yaşam Merkezi Merkez Mutfağı

YEMEKHANELER
YEMEK SERVİS SAATLERİ
Eğitim Öğretim dönemi boyunca yemekhanelerimizde hafta içi 11.30-13.30 saatleri arasında öğle yemeği servisi yapılmaktadır.
Sosyal Yaşam Merkezi öğrenci yemekhanesi, Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesi ve Eskipazar MYO öğrenci yemekhanesinde hafta içi 16.00-19.00 saatleri arasında akşam yemeği servisi yapılmaktadır.
Eğitim öğretim döneminde günlük ortalama 6000 kişiye yemek hizmeti verilmektedir. Daire başkanlığımız her sene toplam …… öğrencimize karşılıksız yemek bursu vermektedir.
Merkez yemekhane ve diğer yemekhanelerde yemek servisleri; yemek sıcaklığını 65 derecenin üzerinde tutan benmarilerde hijyen ve iş güvenliği eğitimi almış personeller tarafından yapılmaktadır.
Yemek servisi tüm yemekhanelerde porselen tabaklarda self servis şeklinde yapılmaktadır.
Her yemekhanenin kendi içerisinde bulunan bulaşıkhanelere bırakılan boş tepsi, tabak ve kaşık çatallar bulaşıkhane personelleri tarafından toplanmakta ve ön yıkama yapılmaktadır. Bulaşıklar konveyörlü bulaşık makinelerinde ön yıkama, ana yıkama ve 85 derecede durulama kurutma işlemlerinden sonra personel tarafından tekrar benmarilere yerleştirilmektedir.
Tüm bu aşamalar hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.
MÖNÜLER
Sunulan gıdaların besin içerikleri dikkate alınarak enerji değerleri 850-900 kcal olacak şekilde gıda mühendisleri tarafından aylık olarak hazırlanmaktadır. Aylık mönüler internet sitemizde ilan edilmektedir. Mönüde yer alan gıdaların kalori değerleri de web sitemizde görülebilir.
Yemekhanelerimizde bir öğünde 4 çeşitten ve salata büfesinden oluşan yemekler servis edilmektedir. Bunlar;
1. Çeşit: Çorba(seçenekli)
2. Çeşit: Etli Ana Yemek
3. Çeşit: Pilav makarna börek vb.
4. Çeşit: Meyve, yoğurt, tatlı vb.
5. Çeşit(Salata Büfesi): Mevsim salata, çoban salata vb.
Yemeklere ilaveten 150 gr roll ekmek ve 250 cc. Kapalı su verilmektedir.
Yüklenici tarafından satın alınan hammadde ve malzemeler daire başkanlığımız tesisler şube müdürlüğü bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından kontrol edilmektedir. Bu kontrollerde teknik şartnamemiz, kanun, yönetmelik, tebliğ ve standartlar göz önünde bulundurulmaktadır. Uygun bulunmayan hammaddeler derhal değiştirilmektedir.
Her gün üretilen tüm yemek çeşitlerinden şahit numune alınarak buzdolabında 72 saat saklanmaktadır. Mutfak ve yemekhanelerimiz her ay düzenli olarak hizmet yeterlilik belgesi olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından zararlı kontrol hizmeti verilmektedir.
Tüm mutfak ve yemekhanelerimiz düzenli olarak T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da denetlenmektedir.

SOSYAL YAŞAM MERKEZİ |
S.NO |
İŞYERİ NO |
İŞYERİ |
ALAN M2 |
KAPALI |
AÇIK |
TOPLAM |
|
|
|
|
|
|
1 |
A-101 |
PASTA-KAFE 1 |
31 |
125 |
156 |
2 |
A-104 |
LAHMACUN |
69 |
|
69 |
3 |
A-102/B |
KAHVE ÇEŞİTLERİ |
44 |
|
44 |
4 |
A-107 |
GÖZLEME VE EV YEMEKLERİ |
66 |
|
66 |
5 |
A-116 |
ÇİĞ KÖFTE |
34 |
|
34 |
6 |
A-117 |
IZGARA KÖFTE |
33 |
|
33 |
7 |
A-118 |
PİDECİ |
33 |
|
33 |
8 |
A-119 |
BÖREKÇİ |
34 |
|
34 |
9 |
A-120 |
DÖNERCİ |
34 |
|
34 |
10 |
A-121 |
TOST VE YUMURTA ÇEŞİTLERİ |
34 |
|
34 |
11 |
A-122 |
TATLICI |
33 |
|
33 |
12 |
A-124-125 |
PASTA-KAFE 2 |
31 |
105 |
136 |
13 |
A-200 |
KİTABEVİ/BOŞ |
150 |
|
150 |
14 |
A-202 |
GENÇ OFİS |
21 |
|
21 |
15 |
A-203 |
21 |
|
21 |
16 |
A-204 |
BAYAN KUAFÖR/BOŞ |
33 |
|
33 |
17 |
A-205 |
BAY KUAFÖR |
29 |
|
29 |
18 |
A-207 |
BOŞ |
21 |
|
21 |
19 |
A-209/210/211 |
KIRTASİYE |
63 |
|
63 |
20 |
A-212 |
KONFEKSİYON/TERZİ |
21 |
|
21 |
21 |
A-213/214/215 |
KIZILAY BUTİK MAĞAZA |
63 |
|
63 |
23 |
A-....... |
OTOBÜS BİL. SATIŞI |
|
|
|
24 |
A301-304-305 |
KAFETERYA |
244 |
158 |
402 |
24 |
A312/213/315/316 |
ALAKART RESTORAN |
427 |
158 |
585 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
S.NO |
İŞYERİ ADI |
ALAN M2 |
KAPALI |
AÇIK |
TOPLAM |
|
|
|
|
|
|
1 |
İİBF- İKTİSAT KANTİNİ |
KANTİN |
154 |
|
154 |
2 |
YENİCE MYO KANTİNİ |
KANTİN |
119 |
|
119 |
3 |
İLAHİYAT FAK. KANTİNİ |
KANTİN |
184 |
|
184 |
4 |
MÜH. FAK. KANTİNİ |
KANTİN |
100 |
|
100 |
5 |
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU |
KANTİN |
10 |
|
10 |
6 |
SAFRANBOLU MYO |
KANTİN |
21 |
|
21 |
7 |
EFLANİ MYO |
KANTİN |
98 |
|
98 |
8 |
IRMAK KENARI |
KANTİN/KAFETERYA |
|
972 |
972 |
9 |
SAFRANBOLU FTGSTF KANTİNİ |
KANTİN |
468 |
|
468 |
10 |
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖNÜ |
KANTİN |
250 |
|
250 |
15 |
ESKİPAZAR MYO |
KANTİN |
68 |
|
68 |
|
KIRTASİYELER |
1 |
MÜHENDİSLİK FAK. KIRTASİYE (BOŞ) |
KIRTASİYE |
55 |
|
55 |
|
ÇEŞİTLİ İŞLETMELER |
1 |
AKADEMİK BİRİMLER BAYAN WC |
PEDMATİK |
|
|
|
2 |
1887 PARSEL |
KÖFTECİ |
25 |
|
25 |
3 |
OTOMAT MAKİNELERİ |
|
|
|
Ücretsiz Yemek Bursu Yönetim Kurulu Kararı
Yemek Ücretleri Yönetim Kurulu Kararı