Beslenme Hizmetleri
Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tesisler Şube Müdürlüğünün asli görevlerinden biri yasal düzenlemelerle uyumlu olarak gıda güvenliğinin sağlandığı ortamlarda Karabük Üniversitesi öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin sağlıklı, dengeli, kaliteli ve lezzetli beslenmelerini sağlamaktır. Ayrıca üniversitemize bağlı olarak hizmet veren kantin, çay ocağı ve sosyal yaşam merkezinde bulunan işletmelerin gıda güvenliğine uygunluğu da şube müdürlüğümüz tarafından denetlenmektedir.

MUTFAKLAR

·      Sosyal Yaşam Merkezi Merkez Mutfağı






YEMEKHANELER

·         Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi (1200 kişi kapasiteli)

·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 1 (350 kişi kapasiteli)

·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 2 (150 kişi kapasiteli)

·         Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi (400 kişi kapasiteli)
 
·         Mühendislik Fakültesi Personel Yemekhanesi (400 kişi kapasiteli)

·         Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesi (400 kişi kapasiteli)

·         Safranbolu FTGSF Personel Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

·         Eskipazar MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

·         Eflani MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

·         Yenice MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)
 
.         TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi (200 kişi kapasiteli)
 
.         TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Personel Yemekhanesi (40 kişi kapasiteli)


YEMEK SERVİS SAATLERİ

Eğitim Öğretim dönemi boyunca yemekhanelerimizde hafta içi 11.30-13.30 saatleri arasında öğle yemeği servisi yapılmaktadır.
Sosyal Yaşam Merkezi öğrenci yemekhanesi, Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesi ve Eskipazar MYO öğrenci yemekhanesinde hafta içi 16.00-19.00 saatleri arasında akşam yemeği servisi yapılmaktadır.
Eğitim öğretim döneminde günlük ortalama 6000 kişiye yemek hizmeti verilmektedir. Daire başkanlığımız her sene toplam …… öğrencimize karşılıksız yemek bursu vermektedir.
Merkez yemekhane ve diğer yemekhanelerde yemek servisleri; yemek sıcaklığını 65 derecenin üzerinde tutan benmarilerde hijyen ve iş güvenliği eğitimi almış personeller tarafından yapılmaktadır.
Yemek servisi tüm yemekhanelerde porselen tabaklarda self servis şeklinde yapılmaktadır.
Her yemekhanenin kendi içerisinde bulunan bulaşıkhanelere bırakılan boş tepsi, tabak ve kaşık çatallar bulaşıkhane personelleri tarafından toplanmakta ve ön yıkama yapılmaktadır. Bulaşıklar konveyörlü bulaşık makinelerinde ön yıkama, ana yıkama ve 85 derecede durulama kurutma işlemlerinden sonra personel tarafından tekrar benmarilere yerleştirilmektedir.
Tüm bu aşamalar hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.


MÖNÜLER

Sunulan gıdaların besin içerikleri dikkate alınarak enerji değerleri 850-900 kcal olacak şekilde gıda mühendisleri tarafından aylık olarak hazırlanmaktadır. Aylık mönüler internet sitemizde ilan edilmektedir. Mönüde yer alan gıdaların kalori değerleri de web sitemizde görülebilir.
Yemekhanelerimizde bir öğünde 4 çeşitten ve salata büfesinden oluşan yemekler servis edilmektedir. Bunlar;
1.                  Çeşit: Çorba(seçenekli)
2.                  Çeşit: Etli Ana Yemek
3.                  Çeşit: Pilav makarna börek vb.
4.                  Çeşit: Meyve, yoğurt, tatlı vb.
5.                  Çeşit(Salata Büfesi): Mevsim salata, çoban salata vb.
 
Yemeklere ilaveten 150 gr roll ekmek ve 250 cc. Kapalı su verilmektedir.
 
Yüklenici tarafından satın alınan hammadde ve malzemeler daire başkanlığımız tesisler şube müdürlüğü bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından kontrol edilmektedir. Bu kontrollerde teknik şartnamemiz, kanun, yönetmelik, tebliğ ve standartlar göz önünde bulundurulmaktadır. Uygun bulunmayan hammaddeler derhal değiştirilmektedir.
Her gün üretilen tüm yemek çeşitlerinden şahit numune alınarak buzdolabında 72 saat saklanmaktadır. Mutfak ve yemekhanelerimiz her ay düzenli olarak hizmet yeterlilik belgesi olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından zararlı kontrol hizmeti verilmektedir.
Tüm mutfak ve yemekhanelerimiz düzenli olarak T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da denetlenmektedir.







SOSYAL YAŞAM MERKEZİ
S.NO İŞYERİ NO İŞYERİ ALAN M2
KAPALI AÇIK TOPLAM
           
1 A-101 PASTA-KAFE 1 31 125 156
2 A-104 LAHMACUN 69   69
3 A-102/B KAHVE ÇEŞİTLERİ 44   44
4 A-107 GÖZLEME VE EV YEMEKLERİ 66   66
5 A-116 ÇİĞ KÖFTE 34   34
6 A-117 IZGARA KÖFTE 33   33
7 A-118 PİDECİ 33   33
8 A-119 BÖREKÇİ 34   34
9 A-120 DÖNERCİ 34   34
10 A-121 TOST VE YUMURTA ÇEŞİTLERİ 34   34
11 A-122 TATLICI 33   33
12 A-124-125 PASTA-KAFE 2 31 105 136
13 A-200 KİTABEVİ/BOŞ 150   150
14 A-202 GENÇ OFİS 21   21
15 A-203 21   21
16 A-204 BAYAN KUAFÖR/BOŞ 33   33
17 A-205 BAY KUAFÖR 29   29
18 A-207 BOŞ 21   21
19 A-209/210/211 KIRTASİYE 63   63
20 A-212 KONFEKSİYON/TERZİ 21   21
21 A-213/214/215 KIZILAY BUTİK MAĞAZA 63   63
23 A-....... OTOBÜS BİL. SATIŞI      
24 A301-304-305 KAFETERYA 244 158 402
24 A312/213/315/316 ALAKART RESTORAN 427 158 585
           
           
 
S.NO                        İŞYERİ ADI ALAN M2
KAPALI AÇIK TOPLAM
           
1 İİBF- İKTİSAT KANTİNİ KANTİN 154   154
2 YENİCE MYO KANTİNİ KANTİN 119   119
3 İLAHİYAT FAK. KANTİNİ KANTİN 184   184
4 MÜH. FAK. KANTİNİ KANTİN 100   100
5 YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU KANTİN 10   10
6 SAFRANBOLU MYO KANTİN 21   21
7 EFLANİ MYO KANTİN 98   98
8 IRMAK KENARI KANTİN/KAFETERYA   972 972
9 SAFRANBOLU FTGSTF KANTİNİ KANTİN 468   468
10 TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ ÖNÜ KANTİN 250   250
15 ESKİPAZAR MYO KANTİN 68   68
 
KIRTASİYELER
1 MÜHENDİSLİK FAK. KIRTASİYE (BOŞ) KIRTASİYE 55   55
 
ÇEŞİTLİ İŞLETMELER
1 AKADEMİK BİRİMLER BAYAN WC PEDMATİK      
2 1887 PARSEL KÖFTECİ 25   25
3 OTOMAT MAKİNELERİ