Beslenme Hizmetleri
Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tesisler Şube Müdürlüğünün asli görevlerinden biri yasal düzenlemelerle uyumlu olarak gıda güvenliğinin sağlandığı ortamlarda Karabük Üniversitesi öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin sağlıklı, dengeli, kaliteli ve lezzetli beslenmelerini sağlamaktır. Ayrıca üniversitemize bağlı olarak hizmet veren kantin, çay ocağı ve sosyal yaşam merkezinde bulunan işletmelerin gıda güvenliğine uygunluğu da şube müdürlüğümüz tarafından denetlenmektedir.

MUTFAKLAR

·      Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi






YEMEKHANELER

·         Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi (1200 kişi kapasiteli)

·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 1 (350 kişi kapasiteli)

·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 2 (150 kişi kapasiteli)

·         Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi (240 kişi kapasiteli)
 
·         Mühendislik Fakültesi Personel Yemekhanesi (240 kişi kapasiteli)

·         Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesi (300 kişi kapasiteli)

·         Safranbolu FTGSF Personel Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

·         Eskipazar MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

·         Eflani MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

·         Yenice MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)
 
.         TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğrenci Yemekhanesi (160 kişi kapasiteli)
 
.         TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Personel Yemekhanesi (10 kişi kapasiteli)

.           Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Öğrenci  Yemekhanesi  (48 kişi kapasiteli)


YEMEK SERVİS SAATLERİ

Eğitim Öğretim dönemi boyunca yemekhanelerimizde hafta içi 11.30-13.30 saatleri arasında öğle yemeği servisi yapılmaktadır.
Sosyal Yaşam Merkezi öğrenci yemekhanesi, Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesİ, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Eskipazar MYO öğrenci yemekhanesinde hafta içi 16.00-18.30 saatleri arasında akşam yemeği servisi yapılmaktadır.
Eğitim öğretim döneminde günlük ortalama 6000 kişiye yemek hizmeti verilmektedir. Daire başkanlığımız her sene toplam …… öğrencimize karşılıksız yemek bursu vermektedir.
Merkez yemekhane ve diğer yemekhanelerde yemek servisleri; yemek sıcaklığını 65 derecenin üzerinde tutan benmarilerde hijyen ve iş güvenliği eğitimi almış personeller tarafından yapılmaktadır.
Yemek servisi tüm yemekhanelerde porselen tabaklarda self servis şeklinde yapılmaktadır.
Her yemekhanenin kendi içerisinde bulunan bulaşıkhanelere bırakılan boş tepsi, tabak ve kaşık çatallar bulaşıkhane personelleri tarafından toplanmakta ve ön yıkama yapılmaktadır. Bulaşıklar konveyörlü bulaşık makinelerinde ön yıkama, ana yıkama ve 85 derecede durulama kurutma işlemlerinden sonra personel tarafından tekrar benmarilere yerleştirilmektedir.
Tüm bu aşamalar hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.


MENÜLER

Sunulan gıdaların besin içerikleri dikkate alınarak enerji değerleri 850-900 kcal olacak şekilde gıda mühendisleri tarafından aylık olarak hazırlanmaktadır. Aylık menüler internet sitemizde ilan edilmektedir. Menüde yer alan gıdaların kalori değerleri de web sitemizde görülebilir.
Yemekhanelerimizde bir öğünde 4 çeşitten oluşan yemekler servis edilmektedir. Bunlar;
1.                  Çeşit: Çorba
2.                  Çeşit: Etli Ana Yemek
3.                  Çeşit: Pilav makarna börek vb.
4.                  Çeşit: Meyve, yoğurt, tatlı vb.
 
Yemeklere ilaveten 100 gr roll ekmek ve 250 cc. Kapalı su verilmektedir.
 
Yüklenici tarafından satın alınan hammadde ve malzemeler daire başkanlığımız tesisler şube müdürlüğü bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından kontrol edilmektedir. Bu kontrollerde teknik şartnamemiz, kanun, yönetmelik, tebliğ ve standartlar göz önünde bulundurulmaktadır. Uygun bulunmayan hammaddeler derhal değiştirilmektedir.
Her gün üretilen tüm yemek çeşitlerinden şahit numune alınarak buzdolabında 72 saat saklanmaktadır. Mutfak ve yemekhanelerimiz her ay düzenli olarak hizmet yeterlilik belgesi olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından zararlı kontrol hizmeti verilmektedir.
Tüm mutfak ve yemekhanelerimiz düzenli olarak T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da denetlenmektedir.










Yemekhane Adı Kapalı Alan (m2) Kapasite (Kişi) Yararlanan Öğrenci Sayısı Yararlanan Personel Sayısı
Sosyal Tesis ve Yaşam Merkezi 3611 1700 2400 200
Mühendislik Fakültesi Yemekhanesi 700 480 1000 90
Eflani MYO Yemekhanesi 402 100 25 7
Eskipazar MYO Yemekhanesi 500 100 90 10
Safranbolu Turizm Fakültesi Yemekhanesi 706 400 850 45
Yenice MYO Yemekhanesi 97 100 35 8
TOBB MYO Yemekhanesi 430 160 700 35
Diş Hekimliği 93 48 20 6
* Yemekhanelerden yararlanan öğrenci ve personel sayıları günlük ortalama olarak verilmiştir.
 
 


Yerleşke Kantin/Kafeterya/Kırtasiye
(Birimlerdeki)
Kapalı Alan (m2) Kapasite (Kişi)
Demir-Çelik Yerleşkesi İktisat Fakültesi Kantin ve Çay Ocağı 120 100
İslami İlimler Fakültesi Kantin ve Çay Ocağı 184 120
Müh. Fakültesi Kantin ve Çay Ocağı 100 70
Müh. Fakültesi Kırtasiye 55 20
1685/1686 Parsel Teknoloji Fak. Önü Kantin ve Çay Ocağı 250 150
Sağlık Bilimleri Fakültesi Kantin ve Çay Ocağı 34 16
Öğrenci İşleri Merkezi Binası Kantin ve Çay Ocağı 59 -
Kütüphane Kantin ve Çay Ocağı 21 -
BESYO Kantin ve Çay Ocağı 63 30
Safranbolu Yerleşkesi Safranbolu FTGSTF Kantin ve Çay Ocağı 468 350
Safranbolu Meslek Yüksekokulu Çay Ocağı 21 100
Eskipazar Yerleşkesi Eskipazar MYO Kantin ve Çay Ocağı 68 40
Yenice Yerleşkesi Yenice MYO Kantin ve Çay Ocağı 98 40
Eflani Yerleşkesi Eflani MYO Kantin ve Çay Ocağı 119 50
TOBB Yerleşkesi TOBB MYO Kantin ve Çay Ocağı 200 100
 
 


 
Yerleşke  Sosyal Tesis alanındaki işyerleri (sektörler)* Sayı Kapalı Alan (m2)
Demir-Çelik Yerleşkesi
 
A-101 Kafeterya 1 156
A-102/B Kahve Çeşitleri 1 44
A-104 Boş 1 69
A-107 Tantuni, Gözleme ve Ev Yemekleri 1 66
A-116 Çiğ Köfteci 1 34
A-117 Şiş ve Izgara 1 33
A-118/119 Börek ve Kır Pidesi 1 67
A-120 Dönerci 1 34
A-121 Tost ve Yumurta Çeşitleri 1 34
A-122 Tatlı ve Soğuk Sandviç Çeşitleri 1 33
A-124/125 Pastane 1 31
A-200/201 TUS ve DUS Kitap Satış 1 150
A-202/203 Genç Ofis 1 42
A-204 Bayan Kuaför 1 33
A-205 Bay Kuaför 1 29
A-207 Yeşilay’a Tahsisli 1 21
A-209/210/211 Kırtasiye 1 63
A-212 Konfeksiyon-Terzi 1 21
A-213/214/215 Kızılay’a Tahsisli 1 63
A-219 Boş 1 30
A-301/304 Kafeterya 1 244
A-312/316 Öğrenci Etkinlik Merkezi 1 427







Ücretsiz Yemek Bursu Yönetim Kurulu Kararı 

Yemek Ücretleri Yönetim Kurulu Kararı