Beslenme Hizmetleri
KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Tesisler Şube Müdürlüğünün asli görevlerinden biri yasal düzenlemelerle uyumlu olarak gıda güvenliğinin sağlandığı ortamlarda KBÜ öğrencilerinin, akademik ve idari personelinin sağlıklı, dengeli, kaliteli ve lezzetli beslenmelerini sağlamaktır. Ayrıca üniversitemize bağlı olarak hizmet veren kantin, çay ocağı ve sosyal yaşam merkezinde bulunan işletmelerin gıda güvenliğine uygunluğu da şube müdürlüğümüz tarafından denetlenmektedir.

MUTFAKLAR

·         Sosyal Yaşam Merkezi Merkez Mutfağı
·         Teknoloji Fakültesi Mutfağı







YEMEKHANELER

·         Sosyal Yaşam Merkezi Öğrenci Yemekhanesi (1200 kişi kapasiteli)
·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 1 (350 kişi kapasiteli)
·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 2 (150 kişi kapasiteli)
·         Sosyal Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi 3 (90 kişi kapasiteli)
·         Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi (400 kişi kapasiteli)
·         Mühendislik Fakültesi Personel Yemekhanesi (400 kişi kapasiteli)
·         Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesi (400 kişi kapasiteli)
·         Safranbolu FTGSF Personel Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)
·         Eskipazar MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)
·         Eflani MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)
·         Yenice MYO Öğrenci Yemekhanesi (100 kişi kapasiteli)

YEMEK SERVİS SAATLERİ

Eğitim Öğretim dönemi boyunca yemekhanelerimizde hafta içi 11.30-13.30 saatleri arasında öğle yemeği servisi yapılmaktadır.
Sosyal Yaşam Merkezi öğrenci yemekhanesi, Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesi, Safranbolu FTGSF Öğrenci Yemekhanesi ve Eskipazar MYO öğrenci yemekhanesinde hafta içi 16.00-19.00 saatleri arasında akşam yemeği servisi yapılmaktadır.
Eğitim öğretim döneminde günlük ortalama 6000 kişiye yemek hizmeti verilmektedir. Daire başkanlığımız her sene toplam …… öğrencimize karşılıksız yemek bursu vermektedir.
Merkez yemekhane ve diğer yemekhanelerde yemek servisleri; yemek sıcaklığını 65 derecenin üzerinde tutan benmarilerde hijyen ve iş güvenliği eğitimi almış personeller tarafından yapılmaktadır.
Yemek servisi tüm yemekhanelerde porselen tabaklarda self servis şeklinde yapılmaktadır.
Her yemekhanenin kendi içerisinde bulunan bulaşıkhanelere bırakılan boş tepsi, tabak ve kaşık çatallar bulaşıkhane personelleri tarafından toplanmakta ve ön yıkama yapılmaktadır. Bulaşıklar konveyörlü bulaşık makinelerinde ön yıkama, ana yıkama ve 85 derecede durulama kurutma işlemlerinden sonra personel tarafından tekrar benmarilere yerleştirilmektedir.
Tüm bu aşamalar hijyen kurallarına uygun olarak yapılmaktadır.

MÖNÜLER

Sunulan gıdaların besin içerikleri dikkate alınarak enerji değerleri 850-900 kcal olacak şekilde gıda mühendisleri tarafından aylık olarak hazırlanmaktadır. Aylık mönüler internet sitemizde ilan edilmektedir. Mönüde yer alan gıdaların kalori değerleri de web sitemizde görülebilir.
Yemekhanelerimizde bir öğünde 4 çeşitten ve salata büfesinden oluşan yemekler servis edilmektedir. Bunlar;
1.                  Çeşit: Çorba(seçenekli)
2.                  Çeşit: Etli Ana Yemek
3.                  Çeşit: Pilav makarna börek vb.
4.                  Çeşit: Meyve, yoğurt, tatlı vb.
5.                  Çeşit(Salata Büfesi): Mevsim salata, çoban salata, rus salata, piyaz vb.
 
Yemeklere ilaveten 150 gr roll ekmek ve 250 cc. Kapalı su verilmektedir.
 
Yüklenici tarafından satın alınan hammadde ve malzemeler daire başkanlığımız tesisler şube müdürlüğü bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından kontrol edilmektedir. Bu kontrollerde teknik şartnamemiz, kanun, yönetmelik, tebliğ ve standartlar göz önünde bulundurulmaktadır. Uygun bulunmayan hammaddeler derhal değiştirilmektedir.
Her gün üretilen tüm yemek çeşitlerinden şahit numune alınarak buzdolabında 72 saat saklanmaktadır. Mutfak ve yemekhanelerimiz her ay düzenli olarak hizmet yeterlilik belgesi olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından zararlı kontrol hizmeti verilmektedir.
Tüm mutfak ve yemekhanelerimiz düzenli olarak T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da denetlenmektedir.









 
SOSYAL YAŞAM MERKEZİ
S.NO İŞ YERİ NO İŞİN NİTELİĞİ ALAN m2 HİZMETLER
1 A-101 PASTANE TERAS KAFE-1 31 (Kapalı Alan) Kahve çeşitleri, kahvaltılıklar, menü şeklinde öğlen ve akşam yemekleri, soğuk içecekler vb. yiyecekler hizmete sunulmaktadır.
125 (Açık Alan)
Toplam 156 
2 A-107 GÖZLEME VE EV YEMEKLERİ 66 Ev yemekleri, gözleme, tavuk sote vb.
 yemek hizmeti sunulmaktadır.
3 A-116 ÇİĞ KÖFTE 34 Çiğköfte çeşitleri hizmeti verilmektedir.
4 A-117 KÖFTE ve BENZERİ 33 Köfte çeşitleri, tavuk sote, tost vb.
hizmetleri verilmektedir.
5 A-118 PİDECİ 33 Pide çeşitleri, çay vb. içecekler bulunmaktadır.
6 A-119 BÖREKÇİ 34 Börek,açma,simit vb. yiyecekler bulunmaktadır.
7 A-120 DÖNERCİ 34 Tavuk döner,tantuni vb. yiyecekler bulunmaktadır.
8 A-121 KURUYEMİŞCİ 34 Kuruyemiş ürünleri, kapalı ambalaj gıdaları,
soğuk içecek vb. yiyecekler bulunmaktadır.
9 A-122 TATLICI 33 Waffle, sütlü tatlılar, çay-meşrubat gibi içecekler
bulunmaktadır.
10 A-124/125 TERAS KAFE 136 Üniversitemiz öğrenci, akademik
ve idari personelinin kahvaltı çeşitleri,
 çay, meşrubat vb. ihtiyaçlarının
 karşılanması için
hizmet sunulmaktadır.
11 A-203 OTOBÜS FİRMASI 21 Otobüs bileti satışı yapılmaktadır.
12 A-202 KURU TEMİZLEME/YIKAMA 21 Elbise kuru temizleme,yıkama ve ütüleme
hizmeti verilmektedir.
13 A-204 BAYAN KUAFÖR 33 Kuaför hizmeti verilmektedir.
14 A-205  BAY KUAFÖR 29 Kuaför hizmeti verilmektedir.
15 A-218 ÇAY OCAĞI  10 Çay,meşrubat,kahve çeşitleri bulunmaktadır.
16 A-317 ÇAY OCAĞI 10
17 A-207 KIRTASİYE 21 Kırtasiye malzemeleri, fotokobi ve ders kitapları
bulunmaktadır.
18 A-209 HEDİYELİK EŞYA 21 Hertürlü hediyelik eşya bulunmaktadır.
19 A-210 TUHAFİYE 21 Kıyafet,giyim ürünleri eşyaları bulunmaktadır.
20 A-211 BUJİTERİ/PARFÜMERİ 21 Takı çeşitleri, parfüm çeşitleri bulunmaktadır.
21 A-213 OTOBÜS FİRMASI 21 Otobüs bileti satışı yapılmaktadır.
22 A-214 OTOBÜS FİRMASI 21 Otobüs bileti satışı yapılmaktadır.
23 A-215 OTOBÜS FİRMASI 21 Otobüs bileti satışı yapılmaktadır.
24 A-301/304/305 KAFETERYA 244 (Kapalı Alan) Kahve çeşitleri, kahvaltılıklar, menü şeklinde
öğlen ve akşam yemekleri, soğuk içecekler vb.
 yiyecekler hizmete sunulmaktadır.
158 (Açık Alan)
Toplam 402 
25 A- 312/313 ALAKART RESTAURANT 585 Izgara çeşitleri, ana yemekler, dürüm çeşitleri,
 içecek çeşitleri gibi hertürlü yemek hizmeti verilmektedir.
26   KÖFTE ARABASI 25 Köfte ve ızgara çeşitleri hizmeti vermektedir.
KANTİNLER
1 MÜHENDİSLİK FAK. KANTİNİ 710 Öğrenci, akademik ve idari personelin ihtiyaçlarını
 karşılamak için her fakülte ve ilçelerde bulunan
 kantinlerde soğuk-sıcak meşrubat çeşitleri,
 tost çeşitleri,kapalı ambalajlı yiyecek ürünleri vb.
satışı hizmeti verilmektedir.
2 İLAHİYAT FAK. KANTİNİ 184
3 İKTİSADİ VE İDARİ BİL. FAK. KANTİNİ 154
4 TEKNOLOJİ FAK. KANTİNİ 126
5 YABANCI DİLLER Y.O ÇAY OCAĞI 10,8
6 FEN FAKÜLTESİ KANTİNİ 135
7  IRMAK KENARI KANTİNİ  48
8 SAFRANBOLU FTGSTF KANTİNİ 468
9 YENİCE MYO KANTİNİ 119
10 EFLANİ MYO KANTİNİ 98
11 ESKİPAZAR MYO KANTİNİ 68
12 SAFRANBOLU MYO ÇAY OCAĞI 18
13 TEKNOLOJİ FAK. KIRTASİYE 126 Öğrencilerin kırtasiye ihtayaçları karşılanmaktadır.
14 MÜHENDİSLİK FAK. KIRTASİYE 55