15 TEMMUZ MEKTUPLARI KİTABI YAYINLADI

Uluslararası öğrencilerin 15 Temmuz mektupları kitapta toplandı

Karabük Üniversitesi uluslararası öğrencilerinin 15 Temmuz’a dair yazdığı mektuplar derlenerek “15 Temmuz Mektupları” adıyla kitap haline getirildi.

Üniversitemizde öğrenim gören uluslararası öğrenciler, 249 şehidin verildiği 15 Temmuz hain darbe girişimine nasıl baktıklarını yazdıkları mektuplarla anlattı. Üniversitede gerçekleşen bir sosyal faaliyette uluslararası öğrencilere “15 Temmuz darbe girişiminde ne hissetiniz?” sorusu sorulmasıyla başladı süreç. İlgili hocaların, öğrencilerinden konuyla ilgili düşünce ve hissiyatlarını yazıya dökmelerini istemesiyle, ortaya okuyanı çok duygulandıran birbirinden anlamlı mektuplar çıktı. Bunun üzerine Üniversite yönetimi de mektupları kitap haline getirerek herkesle paylaşmak istedi. Üniversitenin yayını olarak basılan kitapta 83 uluslararası öğrencinin menfur saldırıyla ilgili yazdığı mektuplar yer alıyor.

“Bu hainliğe karşı duran tüm insanlığın aynı milletten olduğuna inanıyoruz”

Kitabın Yayın Yönetmeni, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Refik Polat kitapta yer alan “15 Temmuz’a Milli Bakış” başlıklı yazısında; “Karabük Üniversitesi olarak bu çeşit haince ve menfur bir faaliyet içerisinde olanların milleti olmadığına ve bu hainliğe karşı duran tüm insanlığın da aynı milletten olduğuna inanıyoruz. Bunun küçük bir örneği olarak üniversitemizde bilimsel yeterlilikleri kadar ahlak, hamiyet, vefa gibi yeteneklerini de azami seviyede geliştirmeye çalıştığımız uluslararası öğrencilerimizin bu menfur girişime bakışlarını anlattıkları mektupları derledik.” İfadelerine yer verdi.

Rektör Polat yazısında ayrıca, “Karabük Üniversitesi olarak bilimsel gelişme ile beraber bizi bir kılan erdemleri sonuna kadar savunmaya ve hangi ülkeden gelirse gelsin tüm öğrencilerimize bunları kazandırarak geleceğimizi kurtarmaya kararlıyız.” dedi.

Kitabı okumak için tıklayın